Dag van de Stagiair 2020

De tijden dat je als stagiair werd gezien als koffie-slaafje of dat je onder het mom van kopieer duty dag in dag uit opgesloten zat in het papierhok, zijn allang voorbij. De stagiair is tegenwoordig volwaardig lid van het team. Bij ons wel althans. Op de Dag van de Stagiair zetten wij onze stagiair graag even in het zonnetje! Maak kennis met:

Gerard | Stagiair Back End Developer

Je merkt 'm soms niet op. Hij is, zoals hij zelf ook beaamt, een stille jongen. Dat is ook hoe Gerard denkt dat wij ‘m zullen herinneren. En dat klopt waarschijnlijk. Maar we zien hem vooral ook als een zeer gemotiveerde, harde werker. Want wat je ook op zijn bureau legt, Gerard pakt het op en voor je het weet, kun je de klus afvinken. Of hij heeft er een oplossing voor gevonden. Of jij kunt weer verder omdat hij ‘t proces heeft verbeterd. Gerard is de Back End Developer bij Quotec. Klussen die hij tot nu toe op z’n naam heeft staan zijn het verder uitbouwen en finetunen van een project management systeem en hij ontwikkelde het interne dashboard. Wat hij hier vooral wilde leren, zijn nieuwe technieken van code schrijven én het verbeteren van zijn code. Na inmiddels 9 weken stage kan Gerard stellen dat hij dat doel in ieder geval al bereikt heeft. Ook leerde hij zich aan de PSR(php standard recommendation) regels te houden, zodat andere programmeurs zijn code makkelijker kunnen lezen. ‘Vroeger wilde ik bij het arrestatieteam van de politie, iets totaal anders. Waarom weet ik eigenlijk niet. Leek mij wel gaaf.’ Maar toen hij op het vmbo van zijn broer - die de ICT-opleiding deed - een boek over programmeren in handen kreeg, was hij verkocht. Hij verslond het boek van kaft tot kaft. Daarmee was de eerste stap naar de opleiding voor Softwareontwikkelaar gemaakt. 

‘Ik heb hier nu al zoveel geleerd en de sfeer binnen het team is goed.’

Met tussendoor af en toe een potje fagball of tafelvoetbal, hoopt Gerard zijn stage hier met een ruime voldoende af te ronden. Zodat hij vervolgens aan zijn carrière kan beginnen. ‘Ik ben van plan om gauw aan  de slag te gaan en zoveel mogelijk ervaring op te doen. Stil zitten is niks voor mij, ik wil het liefst zoveel mogelijk werken. En wellicht in de avonduren nog een hbo-opleiding volgen.’ Software Developer, zit hij aan te denken. Maar dat kan nog alle kanten op. Aan andere studenten wil Gerard de Rok Groep zeker aanraden. Waarom? ‘Ik heb hier nu al zoveel geleerd en de sfeer binnen het team is goed.’ Komt dat even goed uit, ik heb in de wandelgangen gehoord dat Gerard kan rekenen op een vaste plek bij Quotec. Hij hoeft hierna dus niet op zoek naar een passende baan!